Skoljoggen 2021

Om Skoljoggen
Skoljoggen är Sveriges största rörelsefest för barn och unga och arrangeras varje höst i skolorna runt om i landet. Varje år deltar närmare en halv miljon unga i Skoljoggen, som 2021 arrangeras för 39:e gången.

Datum: Ekängen F-3 fredag 10/9 kl. 9.00-10.30

Samtidigt som vi rör på oss pågår en insamling ”springslanten” som är frivillig till

Clowner utan Gränser som är en ideell organisation och som arbetar för att sprida skratt, hopp och drömmar till barn som lever i extrem utsatthet. 

Årets tema 2021 – För flickor i Indiens mest utsatta områden

Indien är världens största och folkrikaste land och trots att ekonomin vuxit stadigt de senaste årtiondena har ojämlikheten ökat. Flickor och kvinnor hör till de som har allra sämst ekonomiska förutsättningar, särskilt i städernas slumområden och på landsbygden. In samlingen ska bidra till att flickorna i Indien kan få det lite bättre.

Skolidrottsförbundet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll och har ett 90-konto vilket garanterar att vi använder minst 75 procent av intäkterna till verksamhetens ändamål.

Det enklaste sättet att skänka Springslanten:

SWISH direkt till Skoljoggens konto
Ett enkelt sätt att skänka pengar är att använda Swish. Ni kan “swisha” valfritt belopp på telefonnummer: 123-9011263 Pengarna kommer direkt in på Skoljoggens 90-konto.

 

Lämna en kommentar