Matrådsprotokoll

Matråd 160524
Närvarande: 1an Lex och Emelie, 2an Bareq och Edit, 3an Tamika, 4an Leo, 6an Moo Ku Htoo. Marie och June-Maj från köket, Catharina rektor, Malin och Monika.
*Vi gick igenom föregående protokoll och kom fram till att springet och pratet i matsalen tyvärr inte blivit mindre. Prata i klasserna om det. Gå! och prata tystare.
1an: Önskar mera köttbullar, mera potatismos,brickorna tillbaka.
3an: Tycker det är gott med pannkakor, pizza och spagetti med köttfärsås. Önskar både mjukt och hårt bröd till tacos,( köket försöker servera mjukt/ hårt varannan gång) majs på burk, mera kryddor tex tacokrydda, mera panerad fisk, lax varannan vecka, mera hamburgare, mera tacos på fredagar, mera frukt. Uppmanar alla att ta upp det du tappar.
Tappa ej sallad/ mat i de andra byttorna. Prata med vanlig röst, gå i korridoren. Alla tycker inte om pizza så önskar en rätt till när det är pizza.
4an:Önskar mera efterrätt, panerad fisk, kallare vatten, mindre fisk, currysås, chicken nuggets, pizza. Vill ha påsklunchen tillbaka med påskmust!
*Mera efterrätt får vi inte. Kostar och är inte nyttigt. Brickorna kommer ej tillbaka just nu. Majs på burk ej så nyttigt.
*6an ordnar ev ett bildspel på fredag i matsalen.
*Bre smör på smörgåsarna och ”dippa” inte, blir smuligt på borden.
*Till hösten är ett förslag att eleverna ska torka borden i matsalen.
*Från 1 Juli ska det börjas med sopsortering på skolorna.
*Ev slutar June-Maj hos oss.
Vid pennan Monika

 

 

Matråd 160310

Närvarande: 1an Lex och Emelie, 2an Edit, 3an Tamika 4an Moa, 5an Emil 6an Moo Ku Htoo. Marie, June-Maj och Thida från köket och Catharina och Monika.

1 Spring ej i matsalen. Använd inneskor. Prata tystare. Önskar mera potatismos, efterrätt, saft och chilikassler.

2 Önskar chilikrydda. Mera efterrätt. Fläskkotletter. Brickorna tillbaka. Socker till pannkakorna.

3 Mera kryddor tack! Brickorna tillbaka. Panpizzan tillbaka. Mera kärlek i maten. Två fiskrätter i månaden.

Håll tiderna i matsalen. Var tystare i matsalen och i serveringen. Bildspel i matsalen. Mera smörgåsgurka. Önskar en skål för vardera paprika, gurka och plommontomater. Salladskrydda till salladen. Majs ur burk. Nudlar separat och tillbehör bredvid. Ost, bacon, tomat och lök till hamburgare. Ha ananas bredvid salladen alla tycker inte om den. Skolmaten är alltid god. Kökspersonalen är väldigt trevliga. Vi är tacksamma att vi får skollunch i Sverige.

4 Önskar semlor på semledagen. Efterrätt oftare. Vattnet inte så kallt. Glasen ofta varma. Spring ej i matsalen.

5 Mindre med vit fisk, hellre panerad. Vill inte ha kapris i köttfärsen, mindre med vitkål. Vill ha pizza salladen surare. Önskar nutella – chokladsås till pannkakor.

6 Önskar röda kikärtor. En vegetarisk dag.

* Brickorna kommer troligen inte tillbaka, mer arbete för köket och det tappas mer med brickorna.

*Mer efterrätt, saft, nutella, chokladsås och socker till pannkakor blir det inte. Kostsamt och framför allt  inte nyttigt.

* Kryddorna användes till smörgåsar och så är det inte tänk så därför togs den bort.

* Salladskrydda till salladen ska nu provas, men tänk på att den ska vara på salladen och inte på smörgåsar då tas den bort.

* Panpizza med skinka blir det på fredag (11/3) dock inte den ”gamla” som var förr.

* Majs i burk är sötare och därför inte lika nyttig som den frusna men köket kan servera den nån gång ibland.

 

* Peta bort det ni inte tycker om i tex salladen (ananasen).

* Köket ska ha bättre koll på att varma glas inte ställs ut.

* Kökspersonalen här på Stocksätter kan inte påverka maten så mycket men vi skickar protokollet till Allèköket som lagar maten så vet de era tankar.

* Finns det nån/några som har bilder som skulle passa till bildspel i matsalen så är de varmt välkommet att höra av sig till matrådet.

* Många klasser önskar en tystare miljö i matsalen och att vi inte ska springa i där. De som kan ändra på det är vi själva. Hur ska vi kunna få det lugnare i matsalen? Påminna varandra, vuxna och elever.

Om vi lyckas ändra på detta så det blir tystare och inget spring kan det bli en överraskning i slutet på terminen.

Vid pennan Monika

 

Matråd 2015-04-14
Närvarande: 1 Måns och Tindra, 3 Martin, 4 Simon, 5 Evelina, 6 Theo, June-Maj, Marie, Catharina och Monika
3orna vill ej ha kebabpizzan kvar, vill ha den ”gamla” tillbaka. Köket framför vår önskan till Allèköket.
Tycker det vore bättre med plastglas och plasttallrikar i matsalen som ej går sönder lika lätt. Plast är dock mycket dyrare att köpa in, men kanske blir billigare i längden. Fler väggar i matsalen så att det blir tystare, men det är trots allt vi som är där som pratar. PRATA TYSTARE!
6an: önskar att treorna äter lite fortare, sitter ofta kvar när sexorna kommer och då hinner inte personalen torka av borden.
Det är cirka 260 matgäster/ dag som äter i matsalen, vi slänger tillsammans cirka 5-6 kg mat / dag.
Vi slänger mindre med mat nu än när det var tre maträtter.
Nästa gång matrådet träffas är det tänkt att vi ska gå på studiebesök till Allèköket för att se hur all mat tillagas.
JuneMaj och Marie tar kontakt med Allè för att kolla när det passar att vi kommer.
Monika
Matråd 141118
Närvarande 1 Måns,Viktoria 2 Zephania, 3 Martin, 4 Simon, 5 Gabriella, 6 Theo, June-Maj, Marie, kökschef Christian, Catharina och Monika
*Vi hälsade vår gäst Christian välkommen, vi framförde våra tankar om maten. Gabriella överlämnade en skrivelse från klassen om att maten blivit till det sämre och att inte alla äter ordentligt pga det.
Christian talade om att de har tagit åt sig av vår tidigare skrivelse som vi gjorde i våras. På senare tid har maten blivit till det bättre, han berättade att Hallsberg är med i ett projekt-Hållbara måltider se bifogat dokument. Vi pratade om att eleverna önskar ha en dag per termin då det var elevens val av mat. Det är inte helt omöjligt, vi återkommer om det. Christian tyckte att vi kunde tydliggöra svinnet på maten, ta med det i skolarbetet, väga, kostnad osv .Eventuell kommer matrådet att gå på studiebesök till Allèköket till våren.
6an: Fixa vattenkranen,det sprutar vatten från den. Önskar efterrätt, inte så nyttigt och kostar för mycket.
Mer klyftpotatis. Torka borden oftare, köket hinner inte med det då barnen innan sitter så länge, Monika ber 3an komma fem minuter tidigare så det inte blir så tajt.(har gjort det) titta till mjölken oftare, ibland slut, tala om för köket när den är slut så byter de. Beröm-tycker maten är bättre nu.
3an: Vill ha fräschare potatis, den är svår att hålla varm. Vill ha mindre fisk, är oftast bara en gång i veckan. Önskar kallare mjölk, den är kall men blir varm om den står på brickan en stund.
2an: önskar två rätter+ vegetarisk rätt, inte blanda salladen utan ha var sak i varsin bytta så kan man ta det man vill ha. Blanda ej i saker i maten tex kapris torkade tomater och bacon i köttfärsen. Ha det bredvid så kan den som vill  ta det. Taco chips varannan gång, köket kollar det. Honungsmelon i salladen.
Monika: Ibland är köttfärsen röd inuti, är den ej riktigt klar då? Jo det är den, lök kan ge en reaktion så det ser rött ut men de mäter alltid temperaturen på maten så den ska vara helt klar.
Hoppas jag inget glömt då det pratades lite hit och dit.
Kul att alla kom!!!!
Nästa matråd blir till våren.
Vid pennan Monika

Lämna en kommentar