Eken

 

 

 

 

 

Varje läsår har vi på Eken läsvecka och lärarna bjuder till ett smörgåsbord, blandat med allt som kan höra läsning och böcker till.

I ett par klassrum illustreras författare, i ett annat dramatiseras en saga och någon grupp får möta boken i filmatiserad form. Eleverna får också illustrera egna bilder efter en högläsningsstund och i en grupp får man en hemlig bok uppläst för att sedan måla ett omslag som passar till. En grupp fick bekanta sig med Astrid Lindgrensfigurer och fick dansa till musik kopplad till dem.

Syftet är att skapa lustkänsla inför läsning och böcker och ge eleverna en skjuts i sitt läsande. Dessutom blandas alla elever från förskoleklass upptill årskurs 3 för att skapa en gemenskap och för att lära känna varandra, elever och lärare.

8 svar på ”Eken”

  1. Läsveckan var jätte roligt man fick läsa vi hade 8 grupper och vi tittade på filmer i grupperna osv. Och vårat läståg är jätte långt det är mer än 200 tågvagnar.

    Svara
  2. Läsveckan var jätte roligt man fick läsa vi hade 8 grupper och vi tittade på filmer i grupperna osv. Och vårat läståg är jätte långt det är mer än 200 tågvagnar.

    Svara

Lämna en kommentar